PAARDENCOACHING

Paarden ‘kijken’ anders naar mensen dan wij. Paarden kijken niet alleen naar het gedrag dat iemand vertoont, maar vooral naar de onderliggende oorzaken van dat gedrag. Juist deze onderliggende processen zoals persoonlijkheid, gedachten en gevoelens zijn de dingen waar we ons tijdens de sessie op richten: met andere woorden, we richten ons dus niet op de symptomen maar op de oorzaak. Wij kunnen veel leren van paarden. Voor paarden is balans van levensbelang en zal dus op jou reageren als jij uit balans bent. Je kan psychisch, sociaal, lichamelijk of mentaal uit balans zijn. Het paard communiceert non-verbaal door middel van houding, aanraking, beweging, afstand of nabijheid. Ik vertaal dit gedrag en stel vragen om jou meer inzicht geven.

Het paard is een spiegel naar je ziel en maakt je bewust wat je zelf in de spiegel ziet.

Tijdens de eerste sessie beginnen we uiteraard met een kennismaking en een korte uitleg voor we naar mijn paard gaan. Tijdens paardencoaching spiegelt mijn paard jou wat je nog niet bewust bent. Onzekerheid, veel piekeren of verlies, het paard geeft jou non-verbaal de signalen. Daarnaast zorgt mijn paard ervoor dat je in het hier en nu komt, vanuit je hoofd naar je hart. Hierdoor kan je je ontspannen en is het makkelijker om inzicht te krijgen in je belemmerende patronen.

Paarden maken veel los bij mensen, het is één van de meest krachtige vormen van feedback.

In enkele sessies kan je bijvoorbeeld leren hoe je grenzen kan stellen. Dit kan bijvoorbeeld belangrijk zijn voor ouders die vastlopen met hun kinderen. Of voor mensen die moeite hebben met nee zeggen. Volwassenen en kinderen kunnen via mijn paard weer in contact met zichzelf komen. Tevens is paardencoaching een beproefde methode om gevoelens van niet durven en falen te overwinnen.

Paardencoaching kan je helpen om antwoord te krijgen op tal van vragen. Het paard brengt je weer in contact met jezelf. De paarden zorgen voor ontspanning en helpen je met loslaten.

Tijdens een paardencoaching sessie werk je een-op-een samen met het mijn eigen paard in Nederhorst den Berg.
 

 

Denk je dat coaching met paarden iets voor jou is? Neem dan contact op!

Lucelle Coaching

Sociaal Cultureel Centrum

Blijklaan 1

Nederhorst den Berg